Támogatható tevékenységek köre:
Az meghatározott területnagyságot elérő (A legkisebb támogatható ültetvényméretnek el kell érni az 1 ha-t, a legkisebb támogatható táblaméretnek a 0,5 ha területnagyságot, kivéve szamóca és spárga telepítése esetén, ahol a legkisebb támogatható ültetvényméret 0,5 ha, a legkisebb támogatható táblaméret 0,5 ha.), a pályázat benyújtásának időpontjáig a telepítéstől számított 12 évnél nem öregebb (meglévő öntözőrendszerrel nem rendelkező), vagy új. vagy cserélt ültetvények energiatakarékos öntözési technológiák beszerzésének támogatása, öntözőberendezések energiafelhasználás hatékonyságának javítása.
öntözőberendezések energiaellátásának biztosítása megújuló energiaforrásból (szél-és napenergia felhasználása)

Az energiahatékonyság javítására vonatkozó elvárások:
1. Energiahatékonyság javítását célzó projekt esetén legalább 10% egységnyi energiahatékonyság javulás teljesítése az elvárás.
2. A támogatási kérelemhez csatolni szükséges a feltételnek való megfelelést alátámasztó, az adott technológiára vonatkozóan a témában releváns szakértő által elkészített a kiinduló állapotot is bemutató energetikai számítást.

A támogatási kérelmek benyújtására 2016. március 9. napjától 2018. március 8. napjáig van lehetőség.

Bármilyen kérdés vagy pályázati szándék esetén több éves tapasztalattal állunk szíves ügyfeleink rendelkezésére.

További részletek itt: https://www.palyazat.gov.hu/vp-2-4132-16-kertszet-korszerstse-ltetvnytelepts-tmogatsra-ntzs-kialaktsnak-lehetsgvel