Napelemes rendszer féláron? Igen!

Még nincs késő, hogy te is lecsapj egy professzionális napelemes rendszerre, ráadásul az otthonteremtési program keretében akár féláron! Ugye, jól hangzik? Ráadásul továbbra is a a kedvező szaldós elszámolást veheted igénybe, amivel lenullázhatod az áramszámládat. Ne tétovázz, vágj bele te is!.

Mi az a szaldós elszámolás?

Minden család arra törekszik, hogy a hónap végén több maradjon a családi kasszában és egy kicsit gyarapodjon a malacpersely. A szaldós elszámolás éppen ebben segít, hiszen nem kapsz havi villanyszámlát, mivel évente egyszer történik az elszámolás

Az ad-vesz mérőóra segítségével pontosan nyomon követhető, mennyit termelt a napelemes rendszered és mennyit fogyasztott a család a hálózatról. Egy jól megtervezett, fogyasztási szokásaidhoz méretezett napelemes rendszerrel a napsütéses nyári hónapok túltermelése a napfényhiányos téli időszakot bőségesen ellensúlyozza, így az éves elszámoló számla csak minimális fogyasztást, vagy túltermelést mutat.

Te is pályázhatsz?

A támogatás az anyagköltségre és a munkadíjra fele-fele arányban vonatkozik és utófinanszírozásos formában vehető igénybe akkor, napelemes rendszer telepítését vagy cseréjét szeretnéd megvalósítani.

A pályázók között lehetsz, ha:

 • Legalább 1 gyermeketek van,
 • vagy várandós vagy, és a magzat legalább 12 hetes,
 • vagy 25 év alatti, vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeked még nem röppent ki a szülői házból,
 • fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű és GYOD-ra jogosító gyermeked van,
 • vagy elvált vagy, de megosztva nevelitek közös gyermeke(i)teket,
 • magyar állampolgár vagy és nincs köztartozásod, valamint legalább 1 éves TB jogviszonnyal rendelkezel,
 • és 50 százalékban te vagy a tulajdonosa a korszerűsítendő ingatlannak.

A támogatási igényedet a Magyar Államkincstárhoz kell majd benyújtanod, az elbírálás pedig 30 nap, melynek lezárását követően 5 napon belül megtérítik költségeidet.

További részletekért látogass el a Magyar Államkincstár honlapjára, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot. 

Ne várj az áremelkedésekre, mely az anyagárak növekedésének egyenes következménye.

Mi kell a sikeres pályázathoz?

Már a munkafolyamatok legelején lényeges, hogy minden elvégezendő feladatról köss egy egyszerű szerződést a szolgáltatóval, minden számlát gondosan őrizz meg, amit a szakemberektől kapsz,  és ügyelj rá, hogy ne fuss ki az időkeretből sem. Miután az utolsó számlát is kifizetted, pontosan 60 napod van, hogy benyújtsd a támogatási igényedet.

Fiatal házasok vagytok? Ez az egyik legjobb befektetés

Ha éppen most kötöttétek össze az életeteket, akkor bizonyára a családi fészek felépítésén vagy csinosításán fáradoztok. Akár új, akár felújítandó házba költöztök, valószínűleg elgondolkodtatok az állami támogatások igénybe vételén. Most jött el a ti időtök, hiszen amikor a közös élet kezdődik, minden forintszámít. A napelemes rendszer valódi, megtérülő befektetés, mellyel a havi rezsiköltségből is jócskán lefaraghattok.

Ez a fejlesztés pedig példamutatásnak sem utolsó, hiszen a gyermekeid számára már az lesz a természetes, hogy megújuló energiát használtok.


Ott vagyunk a kezdeteknél

Ha álomotthonotok még csak tervrajzon létezik, a legjobb időzítés, hogy a napelemes rendszert is megtervezzük hozzá, hiszen így elkerülhetők az esetleges átalakításokkal járó plusz költségek is.

Az sem jelent problémát, ha később bővül a család, hiszen a rendszereinket úgy alakítjuk ki, hogy azok a jövőben rugalmasan bővíthetőek legyenek, ha szükséges.

3 ok, amiért minket válassz:

 • Hosszú távon a legkedvezőbb árakat kínáljuk.
 • Gyors megvalósítással állunk rendelkezésedre.
 • Teljes körű ügyintézéssel szolgáljunk kényelmedet.

Kell még egy ok a fejlesztésre? 

Ha az értéknövelés, a gyors megtérülés és a környezetvédelmi előnyök még mindig nem győztek meg, akkor íme egy újabb érv, hogy a korszerűsítés mellett dönts: amennyiben hőszivattyús vagy klímás rendszert is üzemeltetsz (vagy tervezel a jövőben használni), nemcsak a fűtés költségeit csökkented, de a tikkasztó nyári hőségben is kellemes hűvöst élvezhettek a lakásban anélkül, hogy az áramszámlátok az egekbe kúszna.

Mi abban segítünk, hogy Neked csak a fontos dolgokkal kelljen foglalkoznod

Nézz körül, milyen lehetőségek várnak és engedd, hogy levegyük a válladról a rendszer telepítésével járó feladatok sorát, így lesz időd azzal törődni, ami igazán fontos: a családdal és a pihenéssel.

Profi csapatunk az engedélyeztetéstől a szerelésen át a rendszerfelügyletig mindenről gondoskodik.

Kérjétek a helyszíni konzultációt, hogy a számotokra legmegfelelőbb rendszer kerüljön a háztetőtökre!

Csökkentsd a család kiadásait egy jól célzott fejlesztéssel!

Ha a gyerekek már nagyobbak és a család némi plusz tartalékra is szert tett, akkor szintén érdemes elgondolkodni az otthonod fejlesztésén . Ez több szempontból is észszerű döntés, hiszen nemcsak előremutató környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vevő attitűdre vall, de az ingatlan piaci értékét is jelentősen növeli. 

Felelős szülőként bizonyára magas műszaki színvonalú megoldásokat keresel és alaposan körbejárod a témát a döntés előtt. Bár laikusként könnyű elveszni az áramszolgáltatói ügyintézés útvesztőiben, egy rutinos csapattal felvértezve neked emiatt nem kell aggódnod.

Válassz minket, így, már hetekkel előre tudni fogod, mikor kerül telepítésre a rendszer, a munka pedig 1, maximum 2 napot vesz majd igénybe.  Nem kell kivitelezőkkel hadakoznod és kellemetlen meglepetések sem érhetnek.

Személyes kapcsolattartót rendelünk melléd, aki minden információval naprakészen áll rendelkezésedre: nincs alvállalkozó, nincsenek rejtett költségek, minden részfolyamat és szakértelem egy kézben összpontosul.

A késlekedés egyenlő a veszteséggel

A folyamatosan emelkedő nyersanyagárak miatt most tényleg nem érdemes várni kedvezőbb ajánlatokra. Ezzel a 4-8 éven belül megtérülő befektetéssel a kényelmes élet generálta plusz áramköltségeket is kiválthatod zöld energiával.

Miért a Green Geo?

Alaposan feltérképezzük otthonod egyedi adottságait és a család igényeit, aminek  eredményeként napelemes rendszered akár 25 százalékkal nagyobb éves hozamot tud elérni. Igény esetén 3 dimenziós modellezéssel is segítjük a döntésed, mellyel  ingatlanod és környezetének minden adottságát figyelembe véve  végzünk hozambecslést. Előttünk egyetlen árnyékoló hatás sem maradhat rejtve. Ez az egyik kulcsa napelemes rendszered maximális termelésének. 

3 újabb ok, amiért minket válassz:

 • Csak a legmagasabb minőséggel érjük be, akárcsak te.
 • Testre szabott megoldásainkkal a legjobbat kínáljuk neked.
 • Folyamatos kapcsolattartással gondoskodunk elégedettségedről.

Természetesen a rendszer kiépítését követően sem engedjünk el ügyfeleink kezét: az optimális működés nyomon követését online végezzük az üzembe helyezést követő hónapokban is, döntésed helyességét pedig a 12 év gyártói- és a 25 év teljesítmény garanciával igazoljuk.

Válaszd a megbízhatóságot és a minőséget, dönts te is a megújuló energia mellett!

 

Iratkozz fel…

Légy naprakész a pályázatokkal, a technológiai újdonságokkal és a szabályozással kapcsolatban.
Nem küldünk felesleges levelet!

  Legújabb bejegyzéseink

  Otthonodban
  egyre több berendezés

  működik elektromos árammal, hosszútávon minél több villamos energiára lesz szükséged ezek fenntartásához.

  Most válts

  megújuló energiára,
  50%-os támogatással!

  Ajánlatot kérek

  Legolvasottabb bejegyzéseink

  Arra biztatunk, gondolkodj előrelátóan,

  vázold fel, mi minden használati eszközöd áramellátását váltanád fel a közeli és távoli jövőben napelemes rendszerrel, majd kérj tőlünk javaslatot akár komplett, vagy csak autótöltésre, medencefűtésre alkalmas napelemes rendszer kialakításához.

  Napelem kisokos

  Elbírja-e a tetőm a napelem modulok súlyát?

  A tetőket úgy tervezik, hogy a vastag hótakarót is biztonsággal elbírják. A napelem modulok tömege ehhez képest jóval kisebb, valamint nagy felületen oszlik el (kb. 15-20 kg/m2), így nem veszélyezteti a tetőszerkezet stabilitását.

  Ideálisak-e hazánk adottságai napelemmel történő energiatermeléshez?

  Hazánk adottságai a napenergia-hasznosítás szempontjából kedvezőbbek, mint sok európai országé: az évi napsütéses órák száma átlagosan 2000, a beeső napsugárzás éves összege pedig 1300 kWh/m2. Az érkező napsugárzás szempontjából legkedvezőbb adottságokkal az Alföld bír, az északi és nyugati határ menti területek mérsékelten jók. Érdemes elgondolkoznunk azon, hogy az ország területére éves szinten napsugárzás formájában érkező napenergia közel 400-szorosa az éves energia felhasználásunknak. A technológiai fejlődésnek köszönhetően a napelemes rendszerek hatásfoka és ára is egyre kedvezőbb. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint a napenergiát hasznosító háztartási méretű kiserőművek teljesítménye 2008-tól 2013-ig, azaz mindössze öt év alatt közel 86-szorosára nőtt országos szinten (363 kW beépített teljesítményről 31 120 kW-ra).    

  Miért jó a napenergia hasznosítása?

  • Mert a napenergia tiszta, környezetkímélő energiaforrás, azaz felhasználása nem jár káros anyag kibocsájtással.
  • Mert csökkenti a fosszilis energiaforrásoktól, valamint a más országoktól való energiafüggést.
  • Mert a napelemes rendszerek az egyéni igények figyelembe vételével rugalmasan tervezhetők, így könnyen összeállíthatjuk a fogyasztáshoz mérten legoptimálisabb rendszert.
  • Mert a technológiai fejlődéssel párhuzamosan a napelemek gyártási költsége folyamatosan csökken, ennek megfelelően a megtérülési ideje is lerövidül.
  • Mert a napelemes rendszer telepítését követően az energia jóformán ingyen van, a rendszer működtetése és fenntartása egyszerű, és csak minimális karbantartást igényel.
  • Mert a nyáron megtermelt villamosenergia többletet télen ingyen visszakapja, és felhasználhatja.

  Milyen szabályai vannak a háztartási méretű kiserőmű hálózatra csatlakozásának és hálózat használatának?

  A háztartási méretű kiserőmű (vagyis maximum 50kVA teljesítőképességű berendezés) hálózatra csatlakoztatásának és hálózat használatának szabályait a 273/2007. Kormányrendelet szabályozza, melynek legfontosabb pontjai az alábbiak. A napelemes rendszerünk mint háztartási méretű kiserőmű által termelt villamos energiát az adott csatlakozási ponton értékesítő villamosenergia szolgáltató köteles átvenni (4. §). A háztartási kiserőmű üzembe helyezésének szándékáról a rendszer alapvető műszaki adatait is tartalmazó írásbeli vagy elektronikus igénybejelentésben tájékoztatni szükséges a szolgáltatót (5. § (3)), továbbá a felhasználó köteles nyilatkozni arról, hogy kíván-e villamos energiát betáplálni a közcélú hálózatba, vagy kizárólag saját villamos energia fogyasztásának kielégítése érdekében kíván villamos energiát termelni (5. § (4)). Ha a csatlakozási ponton a közcélú hálózatba villamos energia betáplálás is zajlik, akkor a villamosenergia szolgáltató elszámolási időszakonként a hálózatba összesen betáplált és vételezett villamos energia vonatkozásában a felek megállapodása szerint havi, féléves vagy éves szaldó elszámolást alkalmaz (5. § (5)). Az elszámolási időszak során a betáplált villamosenergia-teljesítményt a villamosenergia-vásárlási szerződés alapján értékesített villamosenergia átlagos termékáron a háztartási méretű kiserőmű üzemeltetőjével jogviszonyban álló villamosenergia szolgáltató megvásárolja (5. § (6)).

  Milyen típusú napelemes rendszerek léteznek?

  Alapvetően két típust különböztetünk meg aszerint, hogy az hozzá van-e kapcsolva a villamos hálózathoz, vagy nem. A kész napelemes rendszerek több mint 95%-a hálózatra kapcsolt rendszer. Ekkor a napelemek által termelt egyenáram 230V/50Hz-re történő átalakítását, valamint a hálózati visszatáplálást egy inverter szabályozza. A rendszer részét képező kétirányú mérőórát az áramszolgáltató biztosítja. Az ún. szigetüzemű rendszerek kiépítése akkor indokolt, ha a közelben nincs villamos hálózat, illetve kiépítése nagyon költséges lenne. Ekkor a napelemes rendszer önálló, áramszolgáltatótól független áramellátó egységként működik. E rendszerek jóval drágábbak a plusz eszközigény miatt (akkumulátortelep, töltésvezérlő, speciális inverter, stb.).    

  Szükséges-e engedély napelemes rendszer telepítéséhez?

  Háztartási méretű kiserőmű (vagyis maximum 50kVA teljesítőképességű berendezés) esetén egy igénybejelentő nyomtatványt, valamint egy csatlakozási dokumentációt kell eljuttatnunk az áramszolgáltatóhoz a hálózatra való csatlakozás előtt. A szolgáltató a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI törvénynek megfelelően a csatlakozási kérelmet köteles jóváhagyni, amennyiben az megfelel az előírásoknak, és a csatlakozási feltételek adottak. Ekkor megkezdődik a berendezés telepítése, a kétirányú mérő felszerelése, végül az üzembe helyezés. A folyamat az igénybejelentéstől a mérő felszerelésig 6-8 hét alatt zajlik le. Az 50 kVA-nél nagyobb teljesítményű napelemes rendszer telepítése esetén azonban az építésügyi hatóság engedélye szükséges, emellett ugyanúgy értesíteni kell az illetékes áramszolgáltatót is. Megjegyzés: Egy 4-5 kVA kapacitású napelemes berendezés által megtermelt energiamennyiség képes fedezni egy átlagos lakás éves áramfogyasztását.    

  Tud-e kárt okozni a napelem modulokban egy jégeső?

  A napelem modulok ellenállnak az Európában “szokványos” jégesőknek, azaz a néhány cm átmérőjű jég nem okozhat kárt a strapabíró üveglapokban (erre a gyártók garanciát is vállalnak), ugyanakkor nem árt számolnunk az extrém időjárási jelenségekkel, amelyek által esetlegesen okozott anyagi kár ellen az épület/lakás biztosításának a napelemekre történő kiterjesztésével készülhetünk fel.

  Van-e jelentősége annak, hogy milyen márkájú eszközöket választunk?

  Igen, van. Egyrészt a napelem modulokat érdemes megbízható, ismert gyártóktól beszerezni, mellyel minimalizálhatjuk az esélyt, hogy a márka esetleges megszűnésével a garancia elvesszen. Másrészt az áramszolgáltatók csak az engedélyezett inverterek listáján szereplő eszköz hálózatra kapcsolását hagyja jóvá. Természetesen cégünk ezeket a szempontokat szem előtt tartva állítja össze a Neked leginkább megfelelő rendszert.

  További bejegyzések

  Új napelemes pályázatok cégeknek – mutatjuk mi várható!

  Új napelemes pályázatok cégeknek – mutatjuk mi várható!

  70%-os vissza nem térítendő támogatás napelemre feldolgozó üzemeknek Már a csőben van az az 150 milliárd forint keretösszegű, vissza nem térítendő támogatást nyújtó pályázat, amely Feldolgozó üzemek komplex fejlesztését szolgálja. A teljes keretből 5 milliárd forint...

  bővebben
  Energiatárolás vállalkozásoknak? Kinek, és mikor éri meg? 

  Energiatárolás vállalkozásoknak? Kinek, és mikor éri meg? 

  A napelemes betáplálási stop másfél évvel ezelőtti meghirdetésével egyidőben új fogalom lett része a mindennapjainknak. Az energiatárolás korábban kevesek kiváltságának számító technológiája egyszerre kulcsfontosságú megoldássá lépett elő a klímasemlegesség felé...

  bővebben

  Ismerd meg szolgáltatásainkat

  Üzemeltetés, szerviz

  • Erőművi rendszereknél elengedhetetlen a folyamatos online felügyelet.
  • Szerviz szolgáltatásunk keretében más cégek által telepített napelemes rendszerek karbantartását is vállalljuk.

  Személyes helyszíni konzultáció

  • A konzuláció során a tervezéshez szükséges minden egyedi igényt és helyszíni sajátosságot felmérünk.
  • Kihívásokat vállaló csapatunk nem riad vissza a nem hétköznapi megoldásoktól.

  Elektromos autótöltés 

  • Elektromos autódat jelentősen olcsóbb otthon tölteni, mint közterületen.
  • Válts te is saját energiaforrásra: töltsd elektromos autódat napenergiából smart gyorstöltő segítségével!

  Napelemes tanácsadás

  • Komplex napelemes tanácsadásunk segít növelni otthonod energiahatékonyságát.
  • Igényelj tanácsadást az épület tervezési fázisában, így felesleges átalakítási munkától óvhatod meg magad!

  Kiemelt munkáink

  Név: Pataki Ádám
  Telepítés éve: 2020
  Helyszín: Halásztelek

  Az újépítésű családi ház teljes áram- és fűtésigényét fedi le a 25 db monokristályos panellel és Fronius inverterrel dolgozó rendszer. A napelemeknek köszönhetően már a beköltözés pillanatától kezdve szinte teljes mértékben emissziómentes lett az energiaellátás. 

  Név: Esterházy Miklós iskola
  Telepítés éve: 2019
  Helyszín: Dombóvár

  Több tucat iskola és kórház tetejére telepítettünk már napelemes rendszert. Ez a néhány tucat modul a szakképző centrum műhelyeinek megújuló áramellátásért felel, és részese annak a 3 db egyenként 50 kW-os erőműnek, amit a városban építettünk. 

  Név: Jakócs Gábor
  Telepítés éve: 2017
  Helyszín: Isaszeg

  A 3 kW-os napelemes rendszer látja el árammal a teljes épületet, mely Gábor lakástekerékpénztári megtakarításából valósult meg. Így egyrész nem kellett hirtelen nagy összeget mozgósítani, másrészt az évek óta gyűjtögetett pénzt az otthona fejlesztésére tudta költeni.

  Csökkentsd te is rezsiköltséged,

  megújuló energiaforrásból és csatlakozz ügyfeleinkhez.
  Napelemes rendszered most 50%-os támogatással építheted ki!

  Másról olvasnál?

  Küldd el ötleteidet!

  Örömmel fogadunk minden ötletet és témát , amelyről szívesen olvasnál!