Elektromos autótöltés

Elektromos autódat jelentősen olcsóbb otthon tölteni, mint közterületen.
Válts te is saját energiaforrásra: töltsd elektromos autódat napenergiából smart gyorstöltő segítségével!

Elektromos autótöltés akár napenergiából

A közlekedésben is zöldre váltottál, de drága a közterületi vagy munkahelyi autótöltés?
Tudtad, hogy otthon közel harmadáron töltheted az elektromos autódat? Már az otthoni gyorstöltés sem luxus!

A vezető inverter gyártók kínálatában már elérhetők a napelemes rendszerrel szinkronban üzemelő elektromos autó töltők. Így közvetlenül a tiszta, megújuló energiával hajthatod autódat. Biztos lehetsz benne, hogy minden megtett kilométer valóban környezetkímélő.

Mik a további előnyök?

 Elektromos autótöltéssel kombinált napelemes rendszered megtérülési ideje lerövidül

 Hordozható kivitel, flexibilis felhasználás

 Többféle üzemmód, hogy minden helyzetre legyen elegendő energia és az akkumulátort is kímélje

Elektromos autótöltés a saját otthonodban

Nem luxus, hanem szükségszerű!

Miért?
Az elektromos autók terjedésével egyre többen választják az otthoni töltés lehetőségét, mivel otthon olcsóbb és kényelmesebb az elektromos autónk feltöltése.

Miért vegyek otthonra elektromos autótöltőt?

Mert otthon olcsóbb és kényelmesebb, mint máshol tölteni. Ráadásul, ha a töltéshez szükséges áramot napelemekből nyerjük, akkor saját, zöld energiát használhatunk, újabb lépést téve az energiafüggetlenség felé. A modern, okos autótöltők esetében akár távolról is elindítható a töltés.
Vagyis: pénzt, időt és energiát takarítunk meg.

Érdemes azonban jól körüljárni a kérdést, mielőtt autótöltő készüléket választunk

 

Mik a fő szempontok a kiválasztásnál?

Fontos, hogy milyen típusú elektromos autót szeretnénk tölteni.

Az otthoni autótöltő eszközök (attól függően, hogy lassú-, vagy gyorstöltőről beszélünk) egy, vagy három fázisról töltenek, az autók akkumulátorai pedig a régebbi típusok esetén 16 Amperrel, de az újabb elektromos járművek már akár 3×32, vagy akár 3×40 Amperrel is képesek tölteni.

Ár – a töltőn nem éri meg spórolni!

Egy korszerű elektromos autó ára 10-20M Ft között van, de igazából a határ a csillagos ég.

Egy olcsóbb töltő megrövidítheti a jármű akkumulátor élettartamát, vagy rosszabb esetben akár tönkre is teheti elektromos járművünket.
Ezért érdemes a prémium gyártók termékei közül választani, hosszútávon mindenképp jobban járunk.

Rendelkezik-e az eszköz internetkapcsolattal, illetve smart funkcióval?

Ezen funkciók megléte esetén autótöltő eszközünk távolról is vezérelhető, illetve applikáción keresztül nyomon követhető a töltés folyamata is.

Ezen kívűl az újabb töltők már képesek a különböző tarifák kezelésére, így  még olcsóbb lehet a ‘tankolás’.

Integrálható-e a meglévő, vagy a tervezett napelemes rendszerünkbe?

Fontos tudni, hogy a prémium inverter gyártók, mint például a Fronius vagy a Solar Edge a napelemes rendszer elemének tekintik az elektromos autótöltőt, ezért az eszköz tökéletesen illeszkedik az architektúrába, nincsenek kompatibilitási problémák, illetve garanciavesztést sem kockáztatunk.

 

A Green Geo a Fronius és a SolarEdge elektromos autó töltőit ajánlja!

Miért a Fronius és a SolarEdge töltői?

A Green Geo a Fronius Wattpilot elektromos autótöltőket ajánlja. A Wattpilot-ot a Fronius fejlesztette a saját invertereivel szerelt napelemes rendszerekhez. Ugyanakkor ez egy univerzális eszköz, gyakorlatilag minden napelemes rendszerrel használható, de akkor is működőképes, ha még nincs napelemes rendszere, és az elektromos autótöltő a hálózatról kapja az áramot.

A Wattpilot eszköz segítségével a napelemek termeléséből és a hálózatról is tudja tölteni elektromos autóját. Ha napelemes rendszere akkumulátorral felszerelt, akkor az akkumulátor energiáját is felhasználhatja autótöltésre.

Fronius Wattpilot 2.0

A Green Geo a Fronius Wattpilot elektromos autótöltőket ajánlja. A Wattpilot-ot a Fronius fejlesztette a saját invertereivel szerelt napelemes rendszerekhez. Ugyanakkor ez egy univerzális eszköz, gyakorlatilag minden napelemes rendszerrel használható, de akkor is működőképes, ha még nincs napelemes rendszere, és az elektromos autótöltő a hálózatról kapja az áramot.

A Wattpilot eszköz segítségével a napelemek termeléséből és a hálózatról is tudja tölteni elektromos autóját. Ha napelemes rendszere akkumulátorral felszerelt, akkor az akkumulátor energiáját is felhasználhatja autótöltésre.

A Wattpilot eszköz meglévő napelemes rendszerekhez is csatlakoztatható, de tervezett napelemes rendszeréhez is kérhet elektromos autótöltőt.

Lehetőség van arra is, hogy a napelemes rendszer telepítésekor megtörténjen az elektromos autótöltő előkészítése. Így magát az autótöltő eszközt ráér később is megvásárolni, és gyakorlatilag azonnal használhatja.

A Wattpilot Go ráadásul hordozható, magával viheti üzleti útra, nyaralásra, vendégségbe, az adapter kábelek segítségével pedig bárhol feltöltheti elektromos autóját.

\

Solar.wattpilot alkalmazás
Irányítsa a Fronius Wattpilotot kényelmesen okostelefonjáról vagy táblagépéről. A töltési módoktól a töltési teljesítményig – az összes fontos funkció és információ mindig kéznél van, és egy pillanat alatt áttekinthető.

\

Biztonság és ellenőrzés
A Fronius Wattpilot igény esetén csak aktivált RFID-chippel vagy kártyával használható. Legfeljebb 10 felhasználót hozhat létre, és kiolvashatja a megfelelő töltési információkat. Ez teszi biztonságossá a közterületeken való használatot.

\

Lopásvédelem
A Fronius Wattpilot és a 2-es típusú töltőkábel olyan értéktárgyak, amelyeket meg kell és meg lehet védeni. A megfelelő lopásvédelem a szállítási terjedelem részét képezi – a Wattpilot védelmeként egy konzol és a 2-es típusú kábel zárási lehetősége.

L

Látható töltésszabályozás
A LED-világítás azt mutatja, hogy milyen áramerősséggel töltődik az elektromos autó. Ha minden LED zöld színnel világít, az autó teljesen feltöltődött.

A Fronius Watt Pilot előnyei

– A Wattpilot minden elektromos jármű vezetője számára használható, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e saját napelemes rendszerrel

– Könnyű telepítés, egyszerű használat. 

– Képes váltani az egy- és háromfázisú többlet töltés között, lehetővé téve a napelemes rendszerből származó energia maximális kihasználását

– Egyszerű kezelés az alkalmazással

– Intelligens töltési üzemmódok minden helyzetben (Eco és a Next Trip üzemmód)

– A Solar.wattpilot alkalmazás tökéletes rugalmasságot és áttekinthetőséget garantál

– Integráció a Solar.web-re, ami a Fronius központi monitoring rendszere

– OCPP (Open Charge Point protocol) képes, így akár több töltő egy hálózatba köthető

– Kompatibilitás az új EN IEC 61851-1:2019 szabvánnyal

– IP55 védelem, ami a kültéri elhelyezést is lehetővé teszi

– Megnövelt Wifi hatótáv a távoli telepítéshez

Olcsóbb nem is lehetne:
saját napenergia-töltés

Napelemes rendszer tulajdonosként Ön már ismeri az energia-önellátás ökológiai és gazdasági előnyeit. Elektromos autó tulajdonosaként a Fronius Wattpilot jelentősen növeli a megtakarítási lehetőségeket. Ennek oka, hogy 1 és 3 fázis között automatikusan át tud váltani, és 1 amperes lépésekben tud szabályozni, így a napelemes rendszer többletenergiáját 1,38 kW-tól 22 kW-ig optimálisan hasznosítja, és a napelemes rendszer többlet töltését képes felhasználni a jármű fenntartható töltésére, gyakorlatilag nulla költséggel.

Az Ön előnyei: megtakarítja a töltési költségeket, optimálisan kihasználja a napelemes rendszert, így az gyorsabban megtérül.

Két töltési mód a rugalmas e-mobilitáshoz

Töltse járművét az igényeinek megfelelően. Ehhez a Fronius Wattpilot két töltési módot kínál, amelyek közvetlenül az eleketromosautó-töltőjén vagy a Fronius Solar.wattpilot alkalmazáson keresztül választhatók ki:

Eco üzemmód
A napelemes rendszerek tulajdonosainak előnyben részesített módja. Biztosítja, hogy – amikor csak rendelkezésre áll – a töltés saját maga által termelt napenergiával vagy a legolcsóbb hálózati árammal történjen.

Következő út üzemmód
A Következő út üzemmód mindazoknak szól, akik egy bizonyos távolság – azaz kilométer – megtételéig biztonságosan fel szeretnék tölteni e-autójukat. A Fronius Wattpilot intelligens és megbízható módon tölti fel a szükséges mennyiséget, a saját napelemes rendszeréből származó többlet napenergiát használva, ha van ilyen, vagy a legolcsóbb hálózati áramot.

Autótöltés minden nap

Kényelmes, kéznél van, mobil és divatos. 
Tölts otthon Te is! 

SolarEdge Mode3 EV autótöltő

A SolarEdge EV-töltős a családiház tulajdonosok számára lehetővé teszi az elektromos járművek akár hatszor gyorsabb töltését a hagyományos megoldáshoz képest. Ez az innovatív gyorstöltés a hálózat és a napelemes rendszer energiájának egyidejűleg használatával lehetséges.

Az autó töltését a mySolarEdge applikációból vezérelhetjük, de simán az autó rádugásával is indíthatjuk

A SolarEdge 2023-ban olyan új és továbbfejlesztett termékek bevezetését tervezi Európában, melyek egymással kommunikálva intelligens energiarendszert alkotnak és az otthoni vagy kereskedelmi napenergia rendszerekbe illeszthetőek.

A SolarEdge inverterek az otthonokat intelligens energiagazdálkodókká alakíthatják, és ezzel az áramot a fogyasztók kezébe adhatják. Az energia felhasználásának módjáról és idejéről, illetve   akkumulátorokba való töltéséről a felhasználó könnyedén tud gondoskodni.

SolarEdge EV töltő előnyei

 • A töltés akár 6-szor gyorsabb, mint egy hagyományos töltővel
 • Kifejezetten a SolarEdge ökoszisztémához tervezték
 • Egyszerűen telepíthető és üzembe helyezhető
 • Legröbb elektromos autóval kompatibilis (Type2 csatlakozó)
 • Fázisok száma: egyfázisú és háromfázisú telepítésre is
 • Távfelügyelet és ellenőrzés mySolarEdge alkalmazáson keresztül
 • Megfelel az IP 65 védelmi osztálynak (Bel-és kültérre egyaránt alkalmas)
 • Fejlett biztonsági szolgáltatások, beleértve az integrált fi-relét
 • A töltőkábel típusainak és hosszának rugalmas választása (a kábel és a tartó nem tartozék)
 • Opcionálisan elérhető integrált RFID kártya hitelesítés

Válaszd a -t napelemes rendszered telepítéséhez!

 • Gyors megvalósítás
 • Magas minőség
 • Szakértői tanácsadás
 • Testreszabott megoldások
 • Teljes körű ügyintézés
 • Folyamatos kapcsolattartás
 • Hosszú távon a legkedvezőbb árak

Szeretnék pontos, személyre szabott ajánlatot kapni

  Finanszírozás módja
  Rendelkezik elektromos autóval?