Napelemes rendszer
tanácsadás

Tudtad?

A 2022. július 1. után épülő vagy használatba vett épületek energiafogyasztásának legalább 25%-át megújuló energiaforrásból kell fedezni, például napenergiával!

Miért jelentkezz a

napelemes rendszer tanácsadásra?

Növelheted otthonod energiahatékonyságát

Felmérve jövőbeli igényeidet, olyan konkrét megvalósítási javaslatokat teszünk az ingatlan építészeti terveinek kialakítására vonatkozóan, amelyekkel hosszú távon növelheted otthonod energiahatékonyságát.

Felesleges lakásátalakítási kiadásoktól óvhatod meg magad

Már a tervezés során figyelembe vesszük a napelemes rendszer kialakítására  vonatkozó szempontokat, így elérve a legoptimálisabb megvalósítást és megelőzve a későbbi felesleges beavatkozásokat, átalakításokat.

Részleteiben megismered a napelemes beruházás teljes folyamatát

Válaszolunk minden felmerülő kérdésedre, legyen szó a napelemes rendszer kiépítésének folyamatáról, áramszolgáltatói ügyintézési kérdéseiről vagy finanszírozási lehetőségekről.

Jó tudni…

hogy cégünk 50 millió forint értékhatárig tervezői és kivitelezői felelősség-biztosítással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy befektetésed velünk még nagyobb biztonságban van.

Jelentkezz

napelemes rendszer tanácsadásra

  Finanszírozás módja
  Rendelkezik elektromos autóval?

  A covid járvány alatt kifejezett körültekintéssel és minden biztonsági szabályt maximálisan betartva dolgozunk. 
  Vigyázzunk egymásra! Fizess Te is érintésmentesen foglaláskor bankkártyával.

  A napelemes rendszer műszaki konzultáció díja:
  bruttó 44 500 Ft

  Mi történik a jelentkezésed után?

  Szakértő kollégánk 12 órán belül telefonon egyezteti az igényeket és a szükséges adatokat. Megbeszéljük a műszaki konzultáció pontos időpontját, illetve bekérjük a meglévő építési terveket.

  A konzultációra személyes vagy online találkozó keretében kerül sor. Tapasztalt munkatársunk segítségével az előzetes műszaki anyagok alapján bemutatjuk a javasolt napelemes rendszert.

  Elkészítjük a számodra legoptimálisabb napelemes rendszert bemutató részletes tervünket és a rendszer kivitelezésére vonatkozó árajánlatunkat, mely segíti a megalapozott döntést. 

  Megálmodott otthonod még csak

  a tervasztalon létezik?

  Dolgozzunk együtt már ingatlanod tervén is!

  Felmérjük
  leendő otthonod adottságait

  Magyarország földrajzi elhelyezkedését és napsütéses óráinak számát tekintve nagyon kedvező adottságokkal rendelkezik a napenergia-hasznosítás szempontjából. Így bárhol is tervezed felépíteni családi házad, mindenképpen érdemes napelemes rendszerben gondolkodnod.

  Jelentősen növelheted azonban beruházásod hatékonyságát és megtérülését, ha már az épület megálmodásakor okosan tervezed meg a tető típusát, tájolását, dőlésszögét.

  Feltérképezzük
  villamosenergia igényedet

  Részletesen megvizsgáljuk energia felhasználási szokásaidat és jövőbeli terveidet, hogy meghatározhassuk a szükséges napelemes rendszer méretét. Ezáltal elkerülhetjük a későbbi felesleges invertercserét és áramszolgáltatói ügyintézést.

  Közösen sorra vesszük, hogy  milyen háztartási berendezéseket tervezel villamos energiával üzemeltetni, milyen energia besorolású eszközök beszerzésére törekszel és milyen egyéb, nagy teljesítményű fogyasztó kerülhet még a háztartásba.

  Elkészítjük
  napelemes rendszered tervét

  A környezettudatos életmód mellett további két szempont játszik rendszerint szerepet a napenergia melletti elköteleződésben: a beruházás minél gyorsabb megtérülése, valamint a rezsiköltség csökkentése a villanyszámla végleges megszüntetésével.

  Napelemes rendszereinket minden esetben a Te szempontjaidat maradéktalanul szem előtt tartva tervezzük meg. Felvázoljuk a lehetséges alternatív kivitelezési javaslatokat, ezt követően együtt értékeljük és választjuk ki a legjobb megoldásokat.

  Flexibilis rendszerrel
  követjük hosszútávú céljaidat

  Csapatunk pontosan megérti a fiatal párok, bővülő családok helyzetét, akiknek életstílusa, energiafogyasztása nagymértékben változhat az elkövetkező évek során. Mi is jártunk hasonló cipőben, így ha a családbővítés vagy a megnövekedett energiafogyasztás (elektromos autó töltés, medencefűtés) kerül napirendre, bővíthető rendszerrel nem jelentenek problémát.

  A flexibilisre tervezett rendszerek olyan biztos megoldást nyújtanak, amelyekkel későbbi felesleges anyagi ráfordítás nélkül (pl. a tökéletesen működő inverter nagyobb teljesítményű eszközre történő cseréje nélkül) tudjuk követni a megváltozott igényeket.

  Mennyibe kerül szolgáltatásunk?

   

  •  A napelemes rendszer műszaki tervezés és  tanácsadás díja egyszeri bruttó 44 500 Ft, amely kiegyenlíthető jelentkezéskor bankkártyás fizetéssel,  vagy a helyszínen készpénzben.
  • Amennyiben minket bízol meg napelemes rendszered megvalósításával, akkor a konzultáció díját jóváírjuk a vállalkozói díjból.

  Milyen támogatásokkal élhetsz

  napelemes rendszerrel rendelkező új otthon építése esetén?

  ÁFA visszatérítés 5 millió forintig

  2021 január elsejétől érvényben lévő szabályozás értelmében az új, nem generálkivitelezéssel megvalósuló lakás építése esetén a 27% ÁFA tartalommal kiállított számlák ÁFA tartamát maximum 5 millió forintig visszaigényelheted.

  Az újépítésű lakás vásárlása vagy generálkivitelezéssel megvalósuló új lakásépítés esetén 5% ÁFA igényelhető vissza, amennyiben a finanszírozáshoz CSOK is kapcsolódik.

  Otthonfelújítási támogatás

  3 millió forintig

  Ha már használatba vetted ingatlanodat, akkor felújítás során juthatsz finanszírozási forráshoz. A gyermeket nevelő családok otthonfelújításukhoz 50%-os vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe 2022 december 31-ig.

  A maximum 3 000 000 Ft összegű támogatás akár teljes egészében is fordítható napelemes rendszer finanszírozására. Részletek kapcsán keress minket elérhetőségeinken.

  Miért a -t válaszd?

  Cégünk legfőbb tevékenysége napelemes rendszerek teljeskörű tervezése és kivitelezése, amely révén aktívan kívánunk közreműködni a megújuló energiaforrások használatának hazai elterjesztésében.

  Cégünk legfőbb tevékenysége napelemes rendszerek teljeskörű tervezése és kivitelezése, amely révén aktívan kívánunk közreműködni a megújuló energiaforrások használatának hazai elterjesztésében.

  Ügyfélközpontúság

  Célunk, hogy teljeskörű és gördülékeny ügyintézést biztosítsunk számodra a kapcsolatfelvételtől a napelemes rendszer üzembe helyezéséig. Annak érdekében, hogy felmerülő kérdéseidre a lehető leghamarabb szakértői választ, a folyamat előrehaladásáról mindig naprakész tájékoztatást kaphass, személyes kapcsolattartót nevezünk ki számodra.

  Kihívásokat vállaló csapat

  Szívesen állunk elébe a nem mindennapi ötletek megtervezésében és megvalósításában rejlő kihívásoknak. Ez teszi lehetővé, hogy tudásunkat próbára tegyük és új, egyedi megoldások révén mi magunk is folyamatosan fejlődjünk. Rendszeres szakmai képzések és gyártói kapcsolataink révén mindig naprakészek vagyunk a legújabb technológiákkal.

  Megbízhatóság, szakértelem 

  A minket megkeresők számottevő része korábbi Ügyfeleink ajánlása révén választ minket. Számunkra ez a legmeggyőzőbb visszajelzés napelemes rendszereink és szolgáltatásunk minőségéről. Cégünk kiemelt szervizpartnere minden, hazai szervizhálózattal rendelkező inverter gyártónak, mely révén sokrétű műszaki tapasztalattal rendelkezünk.

  Teljes körű szolgáltatás

  Mi nem alvállalkozóként veszünk részt a megvalósításban, és nem szervezzük ki a kivitelezési munkálatokat. Az igények felmérésétől a tervezésen és engedélyeztetésen át a napelem rendszer üzembe helyezéséig minden részfolyamatot mi magunk végzünk. Így tudjuk garantálni, hogy a teljes ügymenet magas színvonalú és gördülékeny legyen.

  Ők is minket bíztak meg
  napelem rendszerük megvalósításával

  Név: Pataki Ádám
  Telepítés éve: 2020
  Helyszín: Halásztelek

  Az újépítésű családi ház teljes áram- és fűtésigényét lefedi a 25 db monokristályos panellel és Fronius inverterrel dolgozó rendszer. A napelemeknek köszönhetően már a beköltözés pillanatától kezdve szinte teljes mértékben emissziómentes lett az energiaellátás. 

  Név: Esterházy Miklós Iskola
  Telepítés éve: 2019
  Helyszín: Dombóvár

  Számos iskola és kórház tetejére telepítettünk már napelemes rendszert. Ez a néhány tucat modul a szakképző centrum műhelyeinek megújuló áramellátásért felel, és részese annak a 3 db, egyenként 50 kW-os erőműnek, amit a városban építettünk. 

  Név: Jakócs Gábor
  Telepítés éve: 2017
  Helyszín: Isaszeg

  A teljes épület áramellátását a 3 kW-os rendszer biztosítja, melyet Gábor lakástakarékpénztári megtakarításából fedezett. Így egyrész nem kellett hirtelen nagy összeget mozgósítani, másrészt a megspórolt pénzt az otthona fejlesztésére tudta költeni.

  Ügyfeleinkkel közös sikereink

  761 millió Ft

  Eddig megtakarított
  villamos energia értéke

  >10.000 tonna

  Hazánk szén-dioxid kibocsátásának csökkentése

  >5.000

  Átlagos háztartás villamosenergia igénye fedezve

  Minden

  Szervizhálózattal rendelkező inverter gyártó szerződéses partnerünk

  Legyél Te is aktív szereplője a megújuló energiaforrások használatának!

  Napelem kisokos

  Ideálisak-e hazánk adottságai napelemmel történő energiatermeléshez?

  Hazánk adottságai a napenergia-hasznosítás szempontjából kedvezőbbek, mint sok európai országé: az évi napsütéses órák száma átlagosan 2000, a beeső napsugárzás éves összege pedig 1300 kWh/m2. Az érkező napsugárzás szempontjából legkedvezőbb adottságokkal az Alföld bír, az északi és nyugati határ menti területek mérsékelten jók. Érdemes elgondolkoznunk azon, hogy az ország területére éves szinten napsugárzás formájában érkező napenergia közel 400-szorosa az éves energia felhasználásunknak.
  A technológiai fejlődésnek köszönhetően a napelemes rendszerek hatásfoka és ára is egyre kedvezőbb. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint a napenergiát hasznosító háztartási méretű kiserőművek teljesítménye 2008-tól 2013-ig, azaz mindössze öt év alatt közel 86-szorosára nőtt országos szinten (363 kW beépített teljesítményről 31 120 kW-ra).

  Milyen szabályai vannak a háztartási méretű kiserőmű hálózatra csatlakozásának és hálózat használatának?

  A háztartási méretű kiserőmű (vagyis maximum 50kVA teljesítőképességű berendezés) hálózatra csatlakoztatásának és hálózat használatának szabályait a 273/2007. Kormányrendelet szabályozza, melynek legfontosabb pontjai az alábbiak.

  • A napelemes rendszerünk mint háztartási méretű kiserőmű által termelt villamos energiát az adott csatlakozási ponton értékesítő villamosenergia szolgáltató köteles átvenni  (4. §).
  • A háztartási kiserőmű üzembe helyezésének szándékáról a rendszer alapvető műszaki adatait is tartalmazó írásbeli vagy elektronikus igénybejelentésben tájékoztatni szükséges a szolgáltatót (5. § (3)), továbbá a felhasználó köteles nyilatkozni arról, hogy kíván-e villamos energiát betáplálni a közcélú hálózatba, vagy kizárólag saját villamos energia fogyasztásának kielégítése érdekében kíván villamos energiát termelni (5. § (4)).
  • Ha a csatlakozási ponton a közcélú hálózatba villamos energia betáplálás is zajlik, akkor a villamosenergia szolgáltató elszámolási időszakonként a hálózatba összesen betáplált és vételezett villamos energia vonatkozásában a felek megállapodása szerint havi, féléves vagy éves szaldó elszámolást alkalmaz (5. § (5)).
  • Az elszámolási időszak során a betáplált villamosenergia-teljesítményt a villamosenergia-vásárlási szerződés alapján értékesített villamosenergia átlagos termékáron a háztartási méretű kiserőmű üzemeltetőjével jogviszonyban álló villamosenergia szolgáltató  megvásárolja (5. § (6)).

  Milyen speciális hely- és elhelyezés igénye van a napelemeknek?

  Egy kb. havi 5000 forintos áramszámlát kiváltani képes 1 kW teljesítményű rendszerhez durván 6-7 m2 felületre van szükség (4 db, egyenként 250 W-os napelem, napelemenként kb. 1,6 m2 felület, tehát 4×1,6 m2= 6,4 m2 felületet jelent). Leggyakrabban tetőkre szerelünk fel napelem modulokat, de megfelelő állványzat segítségével akár üresen álló földterületet is hasznosíthatunk ilyen módon. Optimális teljesítmény elérése érdekében 30-45° szögben, déli tájolással ajánlott telepíteni, ugyanakkor elmondható, hogy délkelet és délnyugat közötti tájolás, és 20-50° közötti dőlésszög esetén elenyésző a teljesítményromlás. Az adott felületet a lehető legkisebb mértékben – legideálisabb, ha egyáltalán ne – érje árnyék.

  Milyen tetőre szerelhetők fel a napelemek?

  A napelemes modulok valamennyi tetőtípusra felszerelhetők, hiszen a tartószerkezet felszerelése nem igényli a szerkezet megbontását.

  Van-e jelentősége annak, hogy milyen márkájú eszközöket választunk?

  Igen, van. Egyrészt a napelem modulokat érdemes megbízható, ismert gyártóktól beszerezni, mellyel minimalizálhatjuk az esélyt, hogy a márka esetleges megszűnésével a garancia elvesszen. Másrészt az áramszolgáltatók csak az engedélyezett inverterek listáján szereplő eszköz hálózatra kapcsolását hagyja jóvá. Természetesen cégünk ezeket a szempontokat szem előtt tartva állítja össze az Ön számára leginkább megfelelő rendszert.

  Szükséges-e engedély napelemes rendszer telepítéséhez?

  Háztartási méretű kiserőmű (vagyis maximum 50kVA teljesítőképességű berendezés) esetén egy igénybejelentő nyomtatványt, valamint egy csatlakozási dokumentációt kell eljuttatnunk az áramszolgáltatóhoz a hálózatra való csatlakozás előtt. A szolgáltató a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI törvénynek megfelelően a csatlakozási kérelmet köteles jóváhagyni, amennyiben az megfelel az előírásoknak, és a csatlakozási feltételek adottak. Ekkor megkezdődik a berendezés telepítése, a kétirányú mérő felszerelése, végül az üzembe helyezés. A folyamat az igénybejelentéstől a mérőfelszerelésig 6-8 hét alatt zajlik le.
  Az 50 kVA-nél nagyobb teljesítményű napelemes rendszer telepítése esetén azonban az építésügyi hatóság engedélye szükséges, emellett ugyanúgy értesíteni kell az illetékes áramszolgáltatót is.
  Megjegyzés: Egy 4-5 kVA kapacitású napelemes berendezés által megtermelt energiamennyiség képes fedezni egy átlagos lakás éves áramfogyasztását.

  Partnereink

  Célunk, hogy a legjobb szolgáltatást kínáljuk ügyfeleinknek. Mindezt csak erős és megbízható partnerekkel érhetjük el, akik számára a minőség elsődleges, ezért:

  • erősítjük partnerségi kapcsolatainkat a szektor legkiemelkedőbb gyártóival, és részt veszünk szakmai találkozókon és továbbképzéseken;
  • minden illetékes hazai villamosenergia-szolgáltatóval aktív kapcsolatban állunk, ügymenetükkel mindig naprakészek vagyunk, hogy a napelemes rendszer engedélyezése a lehető leggyorsabb és leggördülékenyebb legyen.

  Csapatunk így arra koncentrálhat, ami a legfontosabb: a hosszútávon jól működő napelemes rendszerek tervezésére és kivitelezésére, mely ügyfeleink elégedettségének és bizalmának alapja.

  Copyright 2021 Green Geo Hungary Kft. Minden jog fenntartva!

  Készítette: