Napelemes rendszer állami támogatással?

Olyan hosszútávú befektetésen töröd a fejed, amellyel a fenntartható jövőhöz is hozzájárulsz?

A jelenleg elérhető állami támogatásoknak köszönhetően most igazán megéri zöld technológiába beruházni.

A 2021 januárjában indult otthontámogatási program keretein belül napelemes rendszer telepítésére is igénybe veheted az 50%-os állami támogatást, maximum 3 millió forintig. A várhatóan 2021 év végétől elérhető lakossági napelemes pályázattal pedig 5 kW teljesítményig akár 100%-os vissza nem térítendő támogatásban részesülhetsz!

Miért éri meg családodnak a napelemes rendszer kiépítése?

Napelemes rendszer állami támogatással?

Olyan hosszútávú befektetésen töröd a fejed, amellyel a fenntartható jövőhöz is hozzájárulsz?

A jelenleg elérhető állami támogatásoknak köszönhetően most igazán megéri zöld technológiába beruházni.

A 2021 januárjában indult otthontámogatási program keretein belül napelemes rendszer telepítésére is igénybe veheted az 50%-os állami támogatást, maximum 3 millió forintig. A várhatóan 2021 év végétől elérhető lakossági napelemes pályázattal pedig 5 kW teljesítményig akár 100%-os vissza nem térítendő támogatásban részesülhetsz!

Miért éri meg családodnak a napelemes rendszer kiépítése?

Gazdaságos megoldás

 • csökkented havi rezsiköltséged, hiszen a napelem által termelt villamos energia révén nincs többé villanyszámlád
 • időtálló befektetés, amely 4-8 éven belül megtérül
 • hosszú távon növeled ingatlanod értékét

Környezettudatos

 • megújuló energiaforrást használsz
 • javítod otthonod energiahatékonyságát
 • környezetbarát megoldás, amellyel példát mutatsz és értéket teremtesz gyermekeid számára is
 • csökkented a szén-dioxid kibocsátást

Állami támogatás

 • a nyersanyagárak emelkedése miatt drágulnak a napelemes rendszerek is
 • a most igényelhető vissza nem térítendő állami támogatásokkal jelentősen csökkentheted a családi kassza terhét, valamint a beruházás megtérülési idejét

Kulcsrakész napelemes rendszer néhány lépésben

Ingatlan felmérése, személyes igények megismerése

Minden otthon egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, így testreszabott napelemes rendszer kivitelezéséhez fontos megismernünk ingatlanod pontos adottságait.

Rendszer tervezése, személyre szabott ajánlat elkészítése

A szakértői konzultáció során szerzett információk alapján tervezzük meg azt a napelemes rendszert, amely 100%-ban a Te és otthonod igényeit elégíti ki.

Szerződéskötés, rendszer engedélyeztetése

A napelemes rendszer villamos hálózatra kapcsolásához az áramszolgáltató jóváhagyása is szükséges.

Napelemes rendszer telepítése és üzembe helyezése

Az áramszolgáltatói ügyintézés menetét jól ismerve, nagy gyakorlattal rendelkezünk a telepítés optimális dátumának kijelölésében.

Óracsere, minőségellenőrzés, záró dokumentáció

A napelemes rendszer telepítését követően már csak a kétirányú mérésre alkalmas, ad-vesz mérő beszerelése választ el a megújuló energia termelésétől.

Egy alapos és szakértői felmérést követően, pontosan a körülményekre és az igényeidre tervezett napelemes rendszerrel, akár 5-25% százalékkal több hozamot tudsz elérni. Évente!

Éppen ezért javasoljuk minden Ügyfelünknek a helyszíni szakértői konzultációt, amely során minden részletre kiterjedően, alaposan felmérjük ingatlanodat és megismerjük igényeidet. 

A helyszínen válaszolunk minden felmerülő kérdésedre, legyen szó akár a napelemes rendszer kiépítésének folyamatáról, megtérülési időről, vagy az engedélyeztetés lépéseiről.

Otthonainkban

évről évre több berendezés működik elektromos árammal, melyek fenntartásához és üzemeltetéséhez egyre több villamos energiára van szükségünk.

Válts most megújuló energiára vissza nem térítendő állami támogatással és felejtsd el a villanyszámlád!

Napelemeink 12 év gyártói- és 25 év teljesítmény garanciával rendelkeznek.

A napelemes rendszer részei
és szerepük az energiatermelésben

Vidd az egered az egyes komponenseket jelölő számokra, hogy többet tudj meg az eszközökről.

Tegyél egy újabb lépést

gyermekeid környezettudatos jövője és bolygónk fenntarthatósága érdekében!

Tervezz velünk,
tervezz a -val!

Megálmodott otthonod még csak a tervasztalon létezik?

Dolgozzunk együtt már ingatlanod tervein is!

Mérnöki csapatunk a kész családi házakra telepített napelemes rendszerek mellett hatékony segítséget biztosít neked már az épület tervezési fázisában is. Felmérve jövőbeli igényeidet, olyan konkrét megvalósítási javaslatokat teszünk az ingatlan építészeti terveinek kialakítására vonatkozóan, amelyekkel hosszú távon növelheted otthonod energiahatékonyságát. Már a tervezés során figyelembe tudjuk venni a napelemes rendszerre vonatkozó szempontokat is, így elérve a legoptimálisabb megvalósítást és megelőzve a későbbi felesleges átalakításokat.

Flexibilis rendszerrel követjük hosszútávú céljaidat

Napelemes rendszered veletek alakulhat

Csapatunk pontosan megérti a fiatal párok, a még kis családok helyzetét, akiknek életstílusa, energiafogyasztása nagymértékben változhat az elkövetkező évek során. Mi is jártunk hasonló cipőben, így ha a családbővítés vagy megnövekedett energiafogyasztás kerül napirendre nálatok, a flexibilisre tervezett rendszerek olyan stabil megoldást biztosítanak, amelyekkel követni tudjuk a megváltozott igényeket.

Jó tudni, 

hogy cégünk 50 millió forint értékhatárig tervezői és kivitelezői felelősség-biztosítással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy befektetésed velünk még nagyobb biztonságban van.

Ők is minket bíztak meg
napelem rendszerük megvalósításával

Név: Pataki Ádám
Telepítés éve: 2020
Helyszín: Halásztelek

Az újépítésű családi ház teljes áram- és fűtésigényét fedi le a 25 db monokristályos panellel és Fronius inverterrel dolgozó rendszer. A napelemeknek köszönhetően már a beköltözés pillanatától kezdve szinte teljes mértékben emissziómentes lett az energiaellátás. 

Név: Esterházy Miklós Iskola
Telepítés éve: 2019
Helyszín: Dombóvár

Számos iskola és kórház tetejére telepítettünk már napelemes rendszert. Ez a néhány tucat modul a szakképző centrum műhelyeinek megújuló áramellátásért felel, és részese annak a 3 db egyenként 50 kW-os erőműnek, amit a városban építettünk. 

Név: Jakócs Gábor
Telepítés éve: 2017
Helyszín: Isaszeg

A 3 kW-os napelemes rendszer látja el árammal a teljes épületet, mely Gábor lakástakarékpénztári megtakarításából valósult meg. Így egyrész nem kellett hirtelen nagy összeget mozgósítani, másrészt az évek óta gyűjtögetett pénzt az otthona fejlesztésére tudta költeni.

Csökkentsd te is rezsiköltséged

megújuló energiaforrásból és csatlakozz elégedett Ügyfeleink köréhez!

Napelemes rendszered most akár
100%-os állami támogatással is megvásárolhatod!

Miért a -t válaszd?

Cégünk legfőbb tevékenysége napelemes rendszerek teljeskörű tervezése és kivitelezése, amely révén aktívan kívánunk közreműködni a megújuló energiaforrások használatának hazai elterjesztésében.

Ügyfélközpontúság

Célunk, hogy teljeskörű és gördülékeny ügyintézést biztosítsunk számodra a kapcsolatfelvételtől a napelemes rendszer üzembe helyezéséig. Annak érdekében, hogy felmerülő kérdéseidre a lehető leghamarabb szakértői választ,  a folyamat előrehaladásáról mindig naprakész tájékoztatást kaphass, személyes kapcsolattartót nevezünk ki számodra.  

Kihívásokat vállaló csapat

Szívesen állunk elébe a nem mindennapi ötletek megtervezésében és megvalósításában rejlő kihívásoknak. Ez teszi lehetővé, hogy tudásunkat próbára tegyük és új, egyedi megoldások révén mi magunk is folyamatosan fejlődjünk. Rendszeres szakmai képzések és gyártói kapcsolataink révén mindig naprakészek vagyunk a legújabb technológiákkal.

Megbízhatóság, szakértelem 

A minket megkeresők számottevő része korábbi Ügyfeleink ajánlása révén választ minket. Számunkra ez a legmeggyőzőbb visszajelzés napelemes rendszereink és szolgáltatásunk minőségéről. Cégünk kiemelt szervizpartnere minden, hazai szervizhálózattal rendelkező inverter gyártónak, mely révén sokrétű műszaki tapasztalattal rendelkezünk.

Teljeskörű szolgáltatás

Mi nem alvállalkozóként dolgozunk, és nem szervezzük ki a kivitelezési munkálatokat. Az igények felmérésétől a tervezésen és engedélyeztetésen át a napelem rendszer üzembe helyezéséig minden részfolyamatot mi magunk végzünk. Így tudjuk garantálni, hogy a teljes ügymenet magas színvonalú és gördülékeny legyen.

Partnereink

Célunk, hogy a legjobb szolgáltatást kínáljuk ügyfeleinknek. Mindezt csak erős és megbízható partnerekkel érhetjük el, akik számára a minőség elsődleges, ezért:

 • erősítjük partnerségi kapcsolatainkat a szektor legkiemelkedőbb gyártóival, és részt veszünk szakmai találkozókon és továbbképzéseken;
 • minden illetékes hazai villamosenergia-szolgáltatóval aktív kapcsolatban állunk, ügymenetükkel mindig naprakészek vagyunk, hogy a napelemes rendszer engedélyezése a lehető leggyorsabb és leggördülékenyebb legyen.

Csapatunk így arra koncentrálhat, ami a legfontosabb: a hosszútávon jól működő napelemes rendszerek tervezésére és kivitelezésére, mely ügyfeleink elégedettségének és bizalmának alapja.

Ügyfeleinknek köszönhető közös sikereink

761 millió Ft

Eddig megtakarított villamos energia értéke

>10.000 tonna

Hazánk szén-dioxid kibocsátásának csökkentése

>5.000

Átlagos háztartás villamosenergia igénye fedezve

Minden

Szervízhálózattal rendelkező inverter gyártó szerződéses partnerünk

Legyél Te is aktív szereplője a megújuló energiaforrások használatának!

Napelem kisokos

Milyen élettartammal bírnak a rendszer egyes elemei?

A napelemek élettartama kifejezetten hosszú, több évtized, melyet bizonyítja a gyártók által a termékeikre vállalt 20-25 év garancia. Továbbá a napelemek a garancia lejárta után is tovább termelik az áramot. A maximális élettartamra vonatkozóan csak becslést tehetünk, az 50-60 éve felszerelt első napelemek a mai napig működőképesek. Az inverterekre a gyártók többsége 1-5 év garanciát vállal, élettartamát tekintve kb. 10-15 évre lehet tervezni, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a 20-30 éves élettartam is elérhető.

Van-e jelentősége annak, hogy milyen márkájú eszközöket választunk?

Igen, van. Egyrészt a napelem modulokat érdemes megbízható, ismert gyártóktól beszerezni, mellyel minimalizálhatjuk az esélyt, hogy a márka esetleges megszűnésével a garancia elvesszen. Másrészt az áramszolgáltatók csak az engedélyezett inverterek listáján szereplő eszköz hálózatra kapcsolását hagyja jóvá. Természetesen cégünk ezeket a szempontokat szem előtt tartva állítja össze az Ön számára leginkább megfelelő rendszert.

Szükséges-e engedély a napelemes rendszer telepítéséhez?

Háztartási méretű kiserőmű (vagyis maximum 50kVA teljesítőképességű berendezés) esetén egy igénybejelentő nyomtatványt, valamint egy csatlakozási dokumentációt kell eljuttatnunk az áramszolgáltatóhoz a hálózatra való csatlakozás előtt. A szolgáltató a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI törvénynek megfelelően a csatlakozási kérelmet köteles jóváhagyni, amennyiben az megfelel az előírásoknak, és a csatlakozási feltételek adottak. Ekkor megkezdődik a berendezés telepítése, a kétirányú mérő felszerelése, végül az üzembe helyezés. A folyamat az igénybejelentéstől a mérőfelszerelésig 6-8 hét alatt zajlik le. Az 50 kVA-nél nagyobb teljesítményű napelemes rendszer telepítése esetén azonban az építésügyi hatóság engedélye szükséges, emellett ugyanúgy értesíteni kell az illetékes áramszolgáltatót is. Megjegyzés: Egy 4-5 kVA kapacitású napelemes berendezés által megtermelt energiamennyiség képes fedezni egy átlagos lakás éves áramfogyasztását.

Milyen speciális hely és elhelyezés igénye van a napelemeknek?

Egy kb. havi 5000 forintos áramszámlát kiváltani képes 1 kW teljesítményű rendszerhez durván 6-7 m2 felületre van szükség (4 db, egyenként 250 W-os napelem, napelemenként kb. 1,6 m2 felület, tehát 4×1,6 m2=6,4 m2 felületet jelent). Leggyakrabban tetőkre szerelünk fel napelem modulokat, de megfelelő állványzat segítségével akár üresen álló földterületet is hasznosíthatunk ilyen módon. Optimális teljesítmény elérése érdekében 30-45° szögben, déli tájolással ajánlott telepíteni, ugyanakkor elmondható, hogy délkelet és délnyugat közötti tájolás, és 20-50° közötti dőlésszög esetén elenyésző a teljesítményromlás. Az adott felületet a lehető legkisebb mértékben – legideálisabb, ha egyáltalán ne – érje árnyék.

Válaszd a -t napelemes rendszered telepítéséhez!

 • Gyors megvalósítás
 • Magas minőség
 • Szakértői tanácsadás
 • Testreszabott megoldások
 • Teljes körű ügyintézés
 • Folyamatos kapcsolattartás
 • Hosszú távon a legkedvezőbb árak

  Finanszírozás módja
  Rendelkezik elektromos autóval?

  Copyright 2021 Green Geo Hungary Kft. Minden jog fenntartva!

  Készítette: