GreenGeo: Amire büszkék vagyunk

Sok mindenre lehet egy cég büszke. Az ügyfelei mennyiségére, minőségére, vagy épp az éves bevételének ugrásszerű növekedésére. Mi a hitvallásunkra vagyunk büszkék. Arra az innovatív gondolkodásmódra, arra a szakmai maximalizmusra, melyet a nemrég megszerzett ISO 9001-es minősítésünk, vagy épp az idén elnyert MagyarBrands díjunk is tükröz. 

Sok mindenre lehet egy cég büszke. Az ügyfelei mennyiségére, minőségére, vagy épp az éves bevételének ugrásszerű növekedésére. Mi a hitvallásunkra vagyunk büszkék. Arra az innovatív gondolkodásmódra, arra a szakmai maximalizmusra, melyet a nemrég megszerzett ISO 9001-es minősítésünk, vagy épp az idén elnyert MagyarBrands díjunk is tükröz. 

MagyarBrands díj

A GreenGeo 2022-ben elnyerte a MagyarBrands Innovatív Márka díját. Büszkék vagyunk már magára a jelölésre is, hiszen már annak is komoly feltételei vannak, hogy egy cég jelölt lehessen. Az pedig, hogy hivatalosan elnyerhettük az innovatív jelzőt, visszacsatolást kaptunk arról, hogy jól csináljuk, arról, hogy jól haladunk céljaink felé. Hiszen a legfőbb küldetésünk az, hogy szervezettségünk, szemléletünk révén aktívan hozzájáruljunk a megújuló energiaforrások hazai elterjesztésében. 

Mi az a MagyarBrands?

A MagyarBrands program 2010 óta díjazza a legeredményesebb magyar vonatkozású márkákat. A MagyarBrands az elmúlt 12 évben elérte, hogy a legkiválóbb magyar márkák versenyének terepe legyen. A Kiváló Fogyasztói Márka, a Kiváló Üzleti Márka, valamint az Innovatív Márka kategóriák mentén díjazzák a jelölteket. 

Mind a három díj esetében egy Szakmai Bizottság értékeli a jelölteket. Az identitás, a reputáció és a márkaépítés minden díj esetében értékelési szempont. Mennyire érezzük magyarnak az adott márkát, mennyire kötődünk hozzá? Mekkora a márka ismertsége? A piackutatással alátámasztott értékelés azt is vizsgálja, hogy mennyire kedvelik a márkát a fogyasztók. Ezek mellett a márkaépítés gyakorlatát, az innovativitást, és a társadalmi hasznosságot is vizsgálják, pontozzák. 

Innovatív márka díj

Az Innovatív Márka Díj esetében is Szakmai  Bizottság  pontozása mentén értékelik a jelölteket. Az „Innovatív Márka” kategóriában az a márka lehet sikeres, amely folyamatosan újít meglévő termékein. Mi például tudatosan kifejezetten nyitottak vagyunk a legújabb technológiák irányába. Újító szemléletünkkel szeretnénk haladóbbá tenni a hazai napelemfelhasználás szemléletét. A díj odaítélésekor sokat számít, hogy a márka képes-e új fogyasztói igények kielégítésére. Persze akkor számít egy cég igazán innovatívnak, ha mindezt a társadalmi hasznosság érdekében teszi. 

A díj odaítéléskor az is elvárás, hogy mind a szervezet kialakítása, mind a marketing, mind pedig az értékesítési munka kreatív, innovatív módon történjen. A MagyarBrands Innovatív Márka díja épp ezért jelent nekünk nagy megtiszteltetést: ezek a szempontok, melyek mentén értékeltek minket,  tökéletesen tükrözik törekvéseinket és szemléletünket.

TÜV: ISO 9001 minősítés

Az idei év másik fontos sikere, hogy megszereztünk a TÜV Rheinlandtól az ISO 9001-es minősítést. Miért volt olyan fontos számunkra? Mert ez a minősítés Európa szinten magas színvonalú garancia tulajdonosa profizmusára. Az általa kínált termékek magas minőségére. Olyannyira sokat számít, hogy a legnagyobb presztízsű cégek nem is dolgoztatnak olyan alvállalkozóval, vagy nem rendelnek olyan gyártótól terméket, amelynek nincsen meg a 9001-es minősítése. Visszafelé is nézhetjük ezt a kijelentést: ez a minősítés garantálja számunkra, hogy a legmagasabb presztízsű, vagy épp a legmagasabb minőségre törekvő, kiemelten igényes cégek keressenek minket. Mert számukra fontos a szolgáltatásunk színvonala. 

Mi az az ISO 9001 minősítés?

Az ISO 9001 tanúsítás egy vállalatirányítási modell tanúsítványa (International Organization for Standardization). Igazából bizonyítja az adott szervezet képességét arra, hogy kielégítse, sőt, túlszárnyalja a vevői elvárásokat. Sok vásárló megköveteli beszállítóitól az ISO 9001 minősítést, hiszen ezzel saját kockázatukat minimalizálják. Csökken annak az esélye, hogy a beszállítótól rossz terméket vagy szolgáltatást vesznek. Egyébként azok az üzleti vállalkozások, akik ISO 9001 szerinti tanúsítást érnek el, jelentős fejlődést tudnak elérni a szervezeti hatékonyságban és termékminőségben. Valamint a hulladék és hibák csökkentésében, ezzel pedig javul a minőségük és a termelékenységük is. 

Az ISO9001 minősítés megszerzése jelentős  mérföldkő  minden, arra érdemesnek tartott cég esetében, hiszen a folyamatok rendszerszemléletű irányítása nagy mértékben hozzájárul a vevői követelmények magas színvonalú teljesítéséhez.

A hosszú, részletekbe menő auditálás garantálja, hogy a minősített cég valóban átlátható, a folyamatait jól szervezi, és a lehető legmagasabb minőségben igyekszik kiszolgálni az ügyfeleit. Egy külföldi, vállalati partner esetében kiemelten fontos indikátor, hogy az együttműködésre kiválasztott magyar cég rendelkezik-e szabályozott minőségirányítással, mert ez számos bizonytalanságot képes eloszlatni hazai vagy nemzetközi ügyfélben, így segítve elő cégünk melletti elköteleződésüket.  A magánszemélyek pedig stabilitást, biztonságot, kiszámíthatóságot kapnak egy ISO9001 minősített vállalattól, ez ugyanis a garancia arra, hogy az előbb említett követelményeknek nem csak jelszavak, szlogenek szintjén felel meg az adott cég.

Mi a feltétele annak, hogy egy cég megkapja az ISO 9001 minősítést?

A tanúsítvány megszerzésének feltétele tehát az ISO 9001-es vállalatirányítási modell bevezetése:

 • A minősítés a szervezet működését tanulmányozza, annak hatékonysága kerül fókuszba
 • Világosan meghatározott hatáskörök és felelősségi körök, átlátható folyamatok 
 • A rendszer kiépítése során figyelembe kell venni a szervezet sajátosságait, testreszabott rendszert kell kialakítani. 
 • A vevő követelményeit kielégítő termékek gyártása
 • Magas színvonalú szolgáltatások nyújtása, vevői elégedettség növelése
 • Magas szintű  ügyfélközpontúság és vevőorientáció;
 • a szervezet átfogó szabályozottsága, világos átlátható folyamatok és struktúrák;
 • a folyamatos értékelés eredményeként jó kapcsolatok, mind alkalmazottak, mind vevők és beszállítók-alvállalkozók szintjén
 • a termékek és szolgáltatások állandósága és nyomon követhetősége
 • hatékony irányítás a naprakész és pontos vezetői információk révén;
 • A folyamatos fejlődés igénye

„Hálás vagyok munkatársaimnak, hiszen az ISO9001 minősítés teljesítéséhez mindannyiunk közös munkája vezetett. A minősítés birtokában még inkább arra törekszünk, hogy kiérdemeljük az ezzel együtt járó megbecsülést, ügyfeleink pedig érezzék, nálunk valami pluszt kapnak, és szolgáltatásunk magas minősége garantált a vásárlási folyamat minden szakaszában. Büszkeséggel tölt el, hogy mind a tervezési-kivitelezési , mind pedig az üzemeltetés során folyamatosan tudjuk tartani a magas minőséget  – és most ezt már egy nemzetközi standard is bizonyítja”

(Trásy Balázs ügyvezető, GreenGeo)

Iratkozz fel…

Légy naprakész a pályázatokkal, a technológiai újdonságokkal és a szabályozással kapcsolatban.
Nem küldünk felesleges levelet!

  Legújabb bejegyzéseink

  Otthonodban
  egyre több berendezés

  működik elektromos árammal, hosszútávon minél több villamos energiára lesz szükséged ezek fenntartásához.

  Most válts

  megújuló energiára,
  50%-os támogatással!

  Ajánlatot kérek

  Legolvasottabb bejegyzéseink

  Arra biztatunk, gondolkodj előrelátóan,

  vázold fel, mi minden használati eszközöd áramellátását váltanád fel a közeli és távoli jövőben napelemes rendszerrel, majd kérj tőlünk javaslatot akár komplett, vagy csak autótöltésre, medencefűtésre alkalmas napelemes rendszer kialakításához.

  Napelem kisokos

  Elbírja-e a tetőm a napelem modulok súlyát?

  A tetőket úgy tervezik, hogy a vastag hótakarót is biztonsággal elbírják. A napelem modulok tömege ehhez képest jóval kisebb, valamint nagy felületen oszlik el (kb. 15-20 kg/m2), így nem veszélyezteti a tetőszerkezet stabilitását.

  Ideálisak-e hazánk adottságai napelemmel történő energiatermeléshez?

  Hazánk adottságai a napenergia-hasznosítás szempontjából kedvezőbbek, mint sok európai országé: az évi napsütéses órák száma átlagosan 2000, a beeső napsugárzás éves összege pedig 1300 kWh/m2. Az érkező napsugárzás szempontjából legkedvezőbb adottságokkal az Alföld bír, az északi és nyugati határ menti területek mérsékelten jók. Érdemes elgondolkoznunk azon, hogy az ország területére éves szinten napsugárzás formájában érkező napenergia közel 400-szorosa az éves energia felhasználásunknak. A technológiai fejlődésnek köszönhetően a napelemes rendszerek hatásfoka és ára is egyre kedvezőbb. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint a napenergiát hasznosító háztartási méretű kiserőművek teljesítménye 2008-tól 2013-ig, azaz mindössze öt év alatt közel 86-szorosára nőtt országos szinten (363 kW beépített teljesítményről 31 120 kW-ra).    

  Miért jó a napenergia hasznosítása?

  • Mert a napenergia tiszta, környezetkímélő energiaforrás, azaz felhasználása nem jár káros anyag kibocsájtással.
  • Mert csökkenti a fosszilis energiaforrásoktól, valamint a más országoktól való energiafüggést.
  • Mert a napelemes rendszerek az egyéni igények figyelembe vételével rugalmasan tervezhetők, így könnyen összeállíthatjuk a fogyasztáshoz mérten legoptimálisabb rendszert.
  • Mert a technológiai fejlődéssel párhuzamosan a napelemek gyártási költsége folyamatosan csökken, ennek megfelelően a megtérülési ideje is lerövidül.
  • Mert a napelemes rendszer telepítését követően az energia jóformán ingyen van, a rendszer működtetése és fenntartása egyszerű, és csak minimális karbantartást igényel.
  • Mert a nyáron megtermelt villamosenergia többletet télen ingyen visszakapja, és felhasználhatja.

  Milyen szabályai vannak a háztartási méretű kiserőmű hálózatra csatlakozásának és hálózat használatának?

  A háztartási méretű kiserőmű (vagyis maximum 50kVA teljesítőképességű berendezés) hálózatra csatlakoztatásának és hálózat használatának szabályait a 273/2007. Kormányrendelet szabályozza, melynek legfontosabb pontjai az alábbiak. A napelemes rendszerünk mint háztartási méretű kiserőmű által termelt villamos energiát az adott csatlakozási ponton értékesítő villamosenergia szolgáltató köteles átvenni (4. §). A háztartási kiserőmű üzembe helyezésének szándékáról a rendszer alapvető műszaki adatait is tartalmazó írásbeli vagy elektronikus igénybejelentésben tájékoztatni szükséges a szolgáltatót (5. § (3)), továbbá a felhasználó köteles nyilatkozni arról, hogy kíván-e villamos energiát betáplálni a közcélú hálózatba, vagy kizárólag saját villamos energia fogyasztásának kielégítése érdekében kíván villamos energiát termelni (5. § (4)). Ha a csatlakozási ponton a közcélú hálózatba villamos energia betáplálás is zajlik, akkor a villamosenergia szolgáltató elszámolási időszakonként a hálózatba összesen betáplált és vételezett villamos energia vonatkozásában a felek megállapodása szerint havi, féléves vagy éves szaldó elszámolást alkalmaz (5. § (5)). Az elszámolási időszak során a betáplált villamosenergia-teljesítményt a villamosenergia-vásárlási szerződés alapján értékesített villamosenergia átlagos termékáron a háztartási méretű kiserőmű üzemeltetőjével jogviszonyban álló villamosenergia szolgáltató megvásárolja (5. § (6)).

  Milyen típusú napelemes rendszerek léteznek?

  Alapvetően két típust különböztetünk meg aszerint, hogy az hozzá van-e kapcsolva a villamos hálózathoz, vagy nem. A kész napelemes rendszerek több mint 95%-a hálózatra kapcsolt rendszer. Ekkor a napelemek által termelt egyenáram 230V/50Hz-re történő átalakítását, valamint a hálózati visszatáplálást egy inverter szabályozza. A rendszer részét képező kétirányú mérőórát az áramszolgáltató biztosítja. Az ún. szigetüzemű rendszerek kiépítése akkor indokolt, ha a közelben nincs villamos hálózat, illetve kiépítése nagyon költséges lenne. Ekkor a napelemes rendszer önálló, áramszolgáltatótól független áramellátó egységként működik. E rendszerek jóval drágábbak a plusz eszközigény miatt (akkumulátortelep, töltésvezérlő, speciális inverter, stb.).    

  Szükséges-e engedély napelemes rendszer telepítéséhez?

  Háztartási méretű kiserőmű (vagyis maximum 50kVA teljesítőképességű berendezés) esetén egy igénybejelentő nyomtatványt, valamint egy csatlakozási dokumentációt kell eljuttatnunk az áramszolgáltatóhoz a hálózatra való csatlakozás előtt. A szolgáltató a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI törvénynek megfelelően a csatlakozási kérelmet köteles jóváhagyni, amennyiben az megfelel az előírásoknak, és a csatlakozási feltételek adottak. Ekkor megkezdődik a berendezés telepítése, a kétirányú mérő felszerelése, végül az üzembe helyezés. A folyamat az igénybejelentéstől a mérő felszerelésig 6-8 hét alatt zajlik le. Az 50 kVA-nél nagyobb teljesítményű napelemes rendszer telepítése esetén azonban az építésügyi hatóság engedélye szükséges, emellett ugyanúgy értesíteni kell az illetékes áramszolgáltatót is. Megjegyzés: Egy 4-5 kVA kapacitású napelemes berendezés által megtermelt energiamennyiség képes fedezni egy átlagos lakás éves áramfogyasztását.    

  Tud-e kárt okozni a napelem modulokban egy jégeső?

  A napelem modulok ellenállnak az Európában “szokványos” jégesőknek, azaz a néhány cm átmérőjű jég nem okozhat kárt a strapabíró üveglapokban (erre a gyártók garanciát is vállalnak), ugyanakkor nem árt számolnunk az extrém időjárási jelenségekkel, amelyek által esetlegesen okozott anyagi kár ellen az épület/lakás biztosításának a napelemekre történő kiterjesztésével készülhetünk fel.

  Van-e jelentősége annak, hogy milyen márkájú eszközöket választunk?

  Igen, van. Egyrészt a napelem modulokat érdemes megbízható, ismert gyártóktól beszerezni, mellyel minimalizálhatjuk az esélyt, hogy a márka esetleges megszűnésével a garancia elvesszen. Másrészt az áramszolgáltatók csak az engedélyezett inverterek listáján szereplő eszköz hálózatra kapcsolását hagyja jóvá. Természetesen cégünk ezeket a szempontokat szem előtt tartva állítja össze a Neked leginkább megfelelő rendszert.

  További bejegyzések

  Új napelemes pályázatok cégeknek – mutatjuk mi várható!

  Új napelemes pályázatok cégeknek – mutatjuk mi várható!

  70%-os vissza nem térítendő támogatás napelemre feldolgozó üzemeknek Már a csőben van az az 150 milliárd forint keretösszegű, vissza nem térítendő támogatást nyújtó pályázat, amely Feldolgozó üzemek komplex fejlesztését szolgálja. A teljes keretből 5 milliárd forint...

  bővebben
  Energiatárolás vállalkozásoknak? Kinek, és mikor éri meg? 

  Energiatárolás vállalkozásoknak? Kinek, és mikor éri meg? 

  A napelemes betáplálási stop másfél évvel ezelőtti meghirdetésével egyidőben új fogalom lett része a mindennapjainknak. Az energiatárolás korábban kevesek kiváltságának számító technológiája egyszerre kulcsfontosságú megoldássá lépett elő a klímasemlegesség felé...

  bővebben

  Ismerd meg szolgáltatásainkat

  Üzemeltetés, szerviz

  • Erőművi rendszereknél elengedhetetlen a folyamatos online felügyelet.
  • Szerviz szolgáltatásunk keretében más cégek által telepített napelemes rendszerek karbantartását is vállalljuk.

  Személyes helyszíni konzultáció

  • A konzuláció során a tervezéshez szükséges minden egyedi igényt és helyszíni sajátosságot felmérünk.
  • Kihívásokat vállaló csapatunk nem riad vissza a nem hétköznapi megoldásoktól.

  Elektromos autótöltés 

  • Elektromos autódat jelentősen olcsóbb otthon tölteni, mint közterületen.
  • Válts te is saját energiaforrásra: töltsd elektromos autódat napenergiából smart gyorstöltő segítségével!

  Napelemes tanácsadás

  • Komplex napelemes tanácsadásunk segít növelni otthonod energiahatékonyságát.
  • Igényelj tanácsadást az épület tervezési fázisában, így felesleges átalakítási munkától óvhatod meg magad!

  Kiemelt munkáink

  Név: Pataki Ádám
  Telepítés éve: 2020
  Helyszín: Halásztelek

  Az újépítésű családi ház teljes áram- és fűtésigényét fedi le a 25 db monokristályos panellel és Fronius inverterrel dolgozó rendszer. A napelemeknek köszönhetően már a beköltözés pillanatától kezdve szinte teljes mértékben emissziómentes lett az energiaellátás. 

  Név: Esterházy Miklós iskola
  Telepítés éve: 2019
  Helyszín: Dombóvár

  Több tucat iskola és kórház tetejére telepítettünk már napelemes rendszert. Ez a néhány tucat modul a szakképző centrum műhelyeinek megújuló áramellátásért felel, és részese annak a 3 db egyenként 50 kW-os erőműnek, amit a városban építettünk. 

  Név: Jakócs Gábor
  Telepítés éve: 2017
  Helyszín: Isaszeg

  A 3 kW-os napelemes rendszer látja el árammal a teljes épületet, mely Gábor lakástekerékpénztári megtakarításából valósult meg. Így egyrész nem kellett hirtelen nagy összeget mozgósítani, másrészt az évek óta gyűjtögetett pénzt az otthona fejlesztésére tudta költeni.

  Csökkentsd te is rezsiköltséged,

  megújuló energiaforrásból és csatlakozz ügyfeleinkhez.
  Napelemes rendszered most 50%-os támogatással építheted ki!

  Másról olvasnál?

  Küldd el ötleteidet!

  Örömmel fogadunk minden ötletet és témát , amelyről szívesen olvasnál!